Schokwave therapie – Zaandam

Schokwave therapie

Schokwave therapie

Radial Shock Wave Therapie

Radial Shock Wave Therapie (RSWT) wordt beschouwd als één van de meest innovatieve ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethoden kan bij RSWT de oorzaak van de pijn worden bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelsessies (meestal 3-6 behandelingen).

Om de juiste locatie te vinden wordt eerst een echo gemaakt. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied zijn geïdentificeerd, wordt gel in het betreffende gebied aangebracht en worden er shockwaves toegebracht door het shockwave behandelpistool / -kop in ronddraaiende bewegingen over de te behandelen regio. Deze hoogenergetische akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling in het pijngebied en de bloedcirculatie en of vergruizen de aanwezige kalk. Ze stimuleren op die manier het aanwezige herstelmechanismen van het lichaam. Met andere woorden, RSWT heeft alles te maken met het activeren van de eigen genezingskracht van het lichaam.
In veel gevallen bleek dankzij deze therapie zelfs een operatie overbodig!

De meeste behandelingen duren ongeveer 5 – 15 minuten, waarin u in totaal circa 2.000 tot 6.000 energie-impulsen krijgt. Een Shockwave behandeling is relatief veilig en kent weinig bijwerkingen. Na de Shockwave therapie kan de behandelde plek warm aanvoelen en gevoelig zijn. U kunt de plek dan koelen. Soms kan er een tijdelijke toename van pijn of kleine puntvormige bloedingen optreden. Deze verdwijnen vanzelf. De zittingen hebben meestal een behandelinterval van zo’n 7-10 dagen, afhankelijk van de indicatie. De Shock-Wave behandeling vormt altijd een onderdeel van het gehele behandelplan.

V-Actor behandeling als aanvulling bij shockwave therapie

125883_nl_editor-photo50Het therapeutisch handstuk V-Actor® is een goede aanvulling bij shockwave therapie behandelingen. De V-Actor® functioneert bij frequenties tot 35 Hz. Dit garandeert optimale regulatie van de fysiologische spiertrilling. De microcirculatie verbetert en metabolische afvalstoffen en toxines worden afgevoerd.

Indicaties voor Shockwavebehandeling:

Voordelen van shockwave therapie:

De kosten:

De kosten van de behandeling vallen op het moment nog buiten de dekking van de fysiotherapie, maar sommige verzekeraars zijn al over gegaan tot vergoeding. Uit onderzoek blijkt dat het optimale behandelresultaat bereikt wordt bij 3 tot 6 behandelingen, waarbij er tevens echo en controle echo-opnamen worden gemaakt.
De kosten van de Shockwave zijn € 65,- per behandeling. Voor de Echografie (Echo en herhalingsecho) betaald u € 40,00. Dit valt buiten de fysiotherapeutische behandeling. Een pakket RSWT (5 behandelingen en Echo) is € 250,00. Echografie gemaakt ter ondersteuning van behandeling van Shockwave is gratis, u betaald dus voor alle Echografie opnames totaal € 40,00.
Naast de shockwavebehandeling vindt er ook een reguliere behandeling fysiotherapie plaats om de mobiliteit van het gewricht, tonus van de spieren e.d. te behandelen. Dit valt onder de noemer van de reguliere fysiotherapie waarvoor u een aanvullende verzekering nodig hebt.

Echografie en Shockwave Centrum Zaanstad B.V. is lid van de Nederlandse vereniging voor Musculo – Skeletale Shockwave Therapie, zie www.shockwavenet.nl

U kunt ook even kijken op: www.snelvanuwpijnaf.nl